vineri, 29 octombrie 2010

PARLAMENTUL EUROPEAN nu ne-a uitat

Reamintim membrilor SCMD si simpatizantilor despre faptul ca si in timpul vacantei de vara am depus la Comisia de petitii a Parlamentului European documentele intitulate:
1. “VREM SA MUNCIM” si "APEL LA RATIUNE".

Am primit atunci asigurarile ca petitiile noastre vor ocupa un loc important pe agenda Comisiei parlamentare Euopene, asigurari ce prind roade in aceste zile prin faptul ca:

* . Avem informatii ca respectivele petitii “sunt in lucru””ele fiind date spre studiu si analiza fiecarui parlamentar european, membru al Comisiei;

* Avem dovada ca cele doua documente au fost trimise de catre Parlamentul European presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului Romaniei cu rugamintea de a se analiza si trimite “Puncte de vedere”.

. Pentru a se redacta si trimite aceste ”Puncte de vedere” documentele au fost difuzate catre membrii Birourilor Permanente, presedintii Comisiilor de aparare, ordine publica si siguranta nationala si ai Comisiilor de politica externa din Senat si Camera Deputatilor, proces ce se afla in desfasurare in aceste zile.

Ne exprimam deplina incredere in efecte favorabile noua.

Va prezentam continutul celor doua documente.

Col (r) dr. Constatin MONAC
SECRETAR GENERAL AL SCMD

joi, 28 octombrie 2010

Opinia unui fost ministru al apararii nationale

Niciodata sa nu spui ca mai rau nu se poate … Sau optimistul spune ca aceasta este cea mai buna lume posibila, iar pesimistul ii raspunde: mi-e teama ca ai dreptate!
De Ioan Mircea Pascu
Am asistat astazi la un spectacol la care nu imi imaginam vreodata, nici in visele mele cele mai rele, ca voi asista! Este vorba, din pacate, de “sarbatorirea” Zilei Armatei!
Anul acesta, spre deosebire de anii anteriori, am putut da curs invitatiei primite in calitate de fost ministru al apararii, asa ca am participat.
Prima “surpriza” a venit rapid: toti membrii marcanti ai UNPR erau prezenti si imbracati in … uniforme militare!? Si dl. Nicolicea (in grad de locotenent colonel), dar si dnii Marian Sarbu si … Cristian Diaconescu (colonel de justitie militara!?!). Toti erau mandri nevoie mare si isi etalau gradele cu ostentatie.
Eu stiu ca dreptul de a purta uniforma il au doar fostii ofiteri activi, nu si cei din rezerva, si numai daca in ordinul de trecere in rezerva este mentionat expres acest lucru! Se vede ca, in cazul lor, fie nu s-a respectat acest ordin, fie s-a modificat “corespunzator” … Oricum, cred ca prin acest gest – nu l-am vazut pe dl. General (cu doua stele) Ontanu – acest partid nu va scapa de eticheta unei formatiuni militaro-politice, cu tot ce tine de aceast statut, ca sa nu mai spun nimic despre cat ne-am luptat pentru asigurarea controlului civil asupra organismului militar, pentru a fi admisi in NATO! (Cineva imi si spunea ca o persoana de la NATO a si stras atentia asupra involutiei parcurse de Romania in acest domeniu, tocmai ca urmare a inlocuirii civililor cu militari la conducerea ministerului!?)
Dar, “suprizele” nu s-au oprit aici, caci punctul central al intregii ceremonii l-a constituit … decorarea premierului de ministrul apararii – aflat in subordinea sa – cu o medalie, pentru, tineti-va bine, “atentia si grija acordate Armatei”!? In raspunsul sau, premierul a multumit si a aratat cat de atasat este de Armata, cat de mult conteaza domnia sa pe prestigiul militarilor romani, care contribuie la prestigiul international al tarii etc etc. Sigur, asa este, insa sa primesti o medalie pentru ca reduci salariile cu 25%, ca stergi dintr-un condei drepturi castigate de militari, adesea cu sange, mi se pare inacceptabil. Iar ca spectacolul sa fie si mai supra-realist, in cuvantul sau, dl. General Iliescu, sef la o organizatie de veterani arondata UNPR, a ridicat in slavi grija guvernului pentru Armata, grija pe care guvernele anterioare se presupunea ca nu au aratat-o ….!?
Cu alte cuvinte, la rana s-a adaugat si insulta: ce daca v-am taiat salariile si bugetul – aflat astazi in cea mai mare suferinta de la revolutie incoace – voi trebuie sa fiti multimiti si sa spuneti ca mai vreti! Asta e umilinta!
Cum a fost posibil sa se ajunga atat de jos? Explicatia am primit-o pe loc, atunci cand Generalul Roman, comandantul Corpului de la Cluj, care, pe vremea cand eram ministru nu ma slabea nicio clipa cu problemele lui, acum aproape ca m-a daramat, cand s-a grabit sa ajunga in preajma dnei … Udrea (aflata acolo probabil ca membru al cabinetului si sustinator moral al premierului confruntat cu o mare emotie …) sa ciocneasca un pahar de sampanie si sa schimbe cateva vorbe, in speranta ca nu va fi uitat, atunci cand va trebui …!?
Pacat, credeam ca militarii au mai multa demnitate! Eu am plecat intotdeauna de la aceasta premisa si, ca atare, am cautat sa le-o respect cat am putut de mult! Si, drept urmare, am facut si treaba: am intrat in NATO!
“Surprizele” probabil ar fi continuat, insa eu am decis sa ma retrag discret, sa nu stric buna dispozitie a distinsilor invitati …

Opinii ale membrilor filialei

Cu stima, presedintelui ANCMRR, general, profesor universitar, doctor, arhitect, savant, inginer, medic, constructor, cercetator, terapeut, dresor de oameni (si ce mai vrea domnia sa) Mihai Iliescu, in urma declaratiei de delimitare a respectivei asociatii de actiunile SCMDRR
Domnule general, chiar nu va intereseaza faptul ca rezervistii sunt calcati in picioare de actualii diriguitori ai tarii? Pe mine nu ma intereseaza ca la conducera SCMD e cineva care se numeste Dogaru,putea sa fie unul Vancu, Stan sau Vasile, dar de aici pana la a delimita intreaga ANCMRR de actiunile de protest fara sa intrebati pe nimeni daca chiar asa e, adica gandind dumneavoastra si pentru altii, e cale lunga. Apropo, mai merg bine chefurile pe la Cercul Militar? Alea sunt platite tot din cotizatii, iar noi stim asta, chiar daca nu am carait. Dar, ce sa-i faci, EDUCATIA DE ALTA DATA NU SE POATE CIZELA, nu-i asa? Daca dumneavoastra blamati pe cei care protesteaza pe fata si chiar va deziceti de actiunile lor inseamna ca aveti o pensie din care nu conteaza ca se vor taia vreo 20-30 de milioane. Dar ma mir degeaba, ganditi doar pentru dumneavoastra, care n-ati participat la munci agricole, la canal, la Casa Poporului si la spart gheata la Caile Ferate la -25 de grade, apoi sa treceti in rezerva cu 1200-1300 de lei pe luna. Dar sunt maior, generale, si ma mandresc cu gradul meu obtinut pe drept, fara pupincurisme, ca asa puteam ajunge si eu general. Am plecat in rezerva scarbit de cei care ajunsesera comandanti la inceput de secol XXI, la 10 ani dupa ce mi-am vazut sperantele de la revolutie spulberate de oportunistii de doi bani, dupa 29 de ani sub drapel. Apoi, am lucrat in presa (ca sa intalegeti ca nu sunt chiar handicapat mintal), dar nu voi mai putea lucra decat renuntand la calitatea de militar. Acum vreti sa ne dati ordin sa nu ne strigam amarul? Nu se mai poate domnule general, iar drept urmare, la prima sedinta a asociatiei pe care probabil o considerati proprietate personala, voi demisiona. Ma voi simti mai liber si mai multumit ca actiunile mele nu va vor mai pata onoarea dvs, catigata cu atatea limbi in dosurile celor care astazi vor sa ne desfiinteze chiar statutul de militar. Cu stima, un individ care nu vrea sa stea in calea nobilelor dvs idealuri. De acum, sa va sustina capsunarii din Spania. Eu nu va mai pot sustine pentru ca si onoarea mea are o limita. Va urez sa traiti in continuare asa cum v-a placut toata viata: ca un vierme umil.
Mr.(r) Dragos Arsene

sâmbătă, 23 octombrie 2010

COMITETUL DIRECTOR

Vineri, 22 octombrie 2010, orele 10.30, la restaurantul "La Gill", a avut loc Conferinta de presa a Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate.
In cadrul conferintei, s-au prezentat, spre documentare si informare:

* PUNCTUL NOSTRU DE VEDERE - Solutiile SCMD pentru revenire la statul de drept, la democratia constitutionala in Romania

* SCMD SI OPERATIUNEA "VALERIU CARP”


Luni, 25 octombrie, intre orele 11.00 - 15.00, se desfasoara in 3 puncte din Capitala (Cotroceni; Ministerul Administratiei si Internelor si Curtea Constitutionala) si in intreaga tara, in orasele de judet, "Opreatiunea Valeriu Carp" - actiune de protest fata de dezastrul economic, social, spiritual si uman, in care actuala putere a scufundat tara.

Militarii in rezerva si in retragere din toate structurile sistemului national de aparare, membri si simpatizanti ai S.C.M.D. vor comemora jertfele inaintasilor, afirmandu-si hotararea de a continua traditia pentru apararea independentei, suveranitatii, integritatii teritoriale a Romaniei si democratiei constitutionale.

Birou de presa
PUNCTUL NOSTRU DE VEDERE
Solutiile SCMD pentru revenire la statul de drept, la democratia constitutionala in Romania

Luand act de nulitatea de drept a Legilor 329/2009, 119/2010 si a Legii sistemului unitar de pensii initiate prin incalcarea Constitutiei Romaniei, a intregii legislatii in vigoare privind militarii si siguranta nationala, a prevederilor tratatelor de aderare la NATO si UE, savarsite de Presedintie, Guvern si majoritatea parlamentara cu complicitatea Curtii Constitutionale,

constatand incalcarea de catre susnumitii a principiilor neretroactivitatii legii, sperantei legitime, coerentei legislative si dreptului la o buna administrare, a prevederilor articolelor 15(2), 22(1), 29(1), 31(1), 32, 33, 34, 41, 44, 47(1), 49, 53, 80(2), 82(2) din Constitutia Romaniei,

constatand de asemenea discriminarea categoriei socioprofesionale a militarilor conform OG 137/2000, privarea lor de dreptul castigat si drepturile patrimoniale, de dreptul la statut propriu, la onoare si demnitate conform: Pactului ONU din 1966 privind Drepturile economice, sociale si culturale, Art. 7 si 11, Cartei Drepturilor Fundamentale a UE, Art. 17, 25, 34, 41, Conventiei pentru Drepturile Omului, Protocolul 1, Art.1, 6, 14 si Tratatul de la Lisabona, Art. 45,

concluzionand ca in Romania statul de drept si democratia constitutionala, al caror garant il constituie fortele armate, in conformitate cu prevederile Art.118(1) din Constitutia Romaniei, sunt in mod grav amenintate, SCMD, repezentand interesele tuturor categoriilor de militari in rezerva si in retragere, solicita poporului roman, in fata vointei careia, potrivit Constitutiei se subordoneaza, ca parte a Fortelor Armate, in mod exclusiv, dreptul de a interveni si a cere imperativ celor vinovati urmatoarele reparatii:

1. Dovezi sau scuze publice din partea presedintelui, premierului, fostului ministru al muncii si a jurnalistilor aserviti, pentru acuzele si insultele fara precedent in istorie aduse organismului militar, indeosebi militarilor in rezerva;

2. Restaurarea statutului militarilor in conformitate cu Constitutia Romaniei, normele europene si calitatea Romaniei de membru NATO si UE;


3. Abrogarea Legii 119/2010 si a tuturor prevederilor din Legea sistemului unic de salarizare referitoare la militari;

4. Restaurarea Legilor 164/2001 si 179/2004, care au garantat integrarea Romaniei in NATO, ca legi ocupationale distincte, pentru militari, perfectionarea lor si respectarea legilor organice care asigura protectia militarilor si a familiilor lor;


5. Crearea, conform recomandarii Consiliului Europei 1572/2002, Art. 7(e) a unui birou exclusiv pentru militari al avocatului poporului;

6. Senatori de drept pentru Fortele Armate si Biserica Nationala si dreptul militarilor de a candida independent sau pe liste de partid pentru mandate de deputat, conform traditiei si Recomandarii 1572 (2002) a Consiliului Europei, Art. 7;


7. Renuntarea de catre actuala putere la politica antinationala de iesire din asa zisa criza prin imprumuturi oneroase, suprataxe, desfiintarea de locuri de munca, amputari salariale si de pensii si gasirea adevaratelor solutii legate de investitii si revirimentul economic;

8. Abrogarea Legii 329/2010 si a tuturor prevederilor din Legea sistemului unitar de pensii care limiteaza dreptul la munca si interzicerea oricaror initiative de acest gen pentru viitor;


9. Desfiintarea tuturor structurilor folosite ca politie politica de catre actuala putere, Curtii Constitutionale, DNA, ANI, CNSAS, etc., incetarea in politica interna a actiunii de invrajbire a cetatenilor si categoriilor socioprofesionale si incetarea segregarii pe criterii politice a partenerilor Romaniei in relatiile internationale;

10. Stricta respectare a prevederilor Constitutiei, a tratatelor internationale la care Romania este parte, a articolelor Cartei Drepturilor Fundamentale a UE, Conventiei pentru Drepturile Omului, Declaratiei Universale a Drepturilor Omului, Tratatului de la Lisabona si recomandarile UE;


11. Depolitizarea totala si imediata a tuturor structurilor militare: MAN, MAI, SRI, SIE, STS, SPP, etc. si promovarea cadrelor de conducere a acestora exclusiv din interior si pe criterii strict profesionale;

12. Restituirea imediata a bunurilor mobile si imobile de care structurile militare au fost spoliate: cladiri, terenuri, centre de recuperare, odihna si tratament;


13. Reactualizarea centrelor de reconversie profesionala pentru militarii disponibilizati si verificarea modului cum au fost utilizate resursele alocate acestui scop;

14. Respectarea calitatii de militar si a drepturilor decurgand din statutul de militar ale militarilor profesionisti angajati pe baza de contract.

In caz contrar, SCMD isi rezerva dreptul de a apela, conform Art. 118(1) si 150 din Constitutia Romaniei, la popor, pentru satisfacerea acestor revendicari, declansand din acest moment demersurile legale pentru demiterea Presedintelui Romaniei si desfiintarea Curtii Constitutionale prin referendum.

Honor et Patria! Vae victis!

PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) Dogaru MIRCEA

vineri, 15 octombrie 2010

C O M U N I C A T
pentru lamurirea unor neintelegeri privind actiunile in justitie ale S.C.M.D.

1.Inca de la infiintare, SCMD a utilizat toate oportunitatile pentru atacarea in instantele de judecata competente a actelor si faptelor neconstitutionale, nelegale, netemeinice, abusive, aberante, antiromanesti si antieuropene ale actualei puteri politice, astfel:
•Dosar nr. 49780/3/2009, Judecatoria Sector 5 Bucuresti, actiune impotriva statului roman, actiune pierduta la prima instanta, vor urma apelul si recursul;
•Dosar nr. 2756/2/2010, Curtea de Apel Bucuresti, actiune impotriva lui Emil Boc – termen 26.10.2010;
•Dosar la Tribunalul Municipiului Bucuresti, declinat de la Sectia Civila, la Sectia VIII Litigii de Munca, actiune impotriva Guvernului Romaniei – termen 29.10.2010;
•Plangere prealabila la Guvernul Romaniei impotriva H.G. 735/2010, desigur cu raspuns negativ, dar procedura era obligatorie inaintea sesizarii instantei competente;
•Actiune simultana la Bucuresti, Cluj, Brasov pentru suspendarea executarii H.G. 735/2010, actiune castigata la celelalte doua instante.
Sentinta civila 338/2010 este definitiva, executorie dar revocabila. Adica din momentul pronuntarii ea are efecte juridice asupra tuturor celor care intram sub incidenta ei (militari, politisti, lucratori din penitenciare), efecte care se mentin pana la Hotararea instantei de recurs (Inalta Curte de Casatie si Justitie) si daca Hotararea instantei de recurs ne este favorabila, pana la Hotararea instantei in actiunea de anulare a H.G. 735/2010.
Deci de la data pronuntarii Sentintei civile nr. 338/2010 si pana la datele prezentate mai sus (in functie de o situatie sau alta) orice act sau fapt de executare a H.G. 735/2010 este infractiune, prevazuta in art. 238 Cod Penal - “neexecutarea hotararilor judecatoresti”, aspect care SCMD la notificat M.Ap.N., M.A.I., S.R.I., dar aceste institutii se complac in starea de infractionalitate;
•Actiune la Curtea de Apel Bucuresti de anulare a H.G. nr. 735/2010, cu termen de judecata pe 07.02.2011;
•Actiune la Consiliul National al Discriminarii, pe motive de discriminare exercitata fata de SCMD de catre Ministerul Apararii Nationale - actiunea a fost judecata, asteptam pronuntarea.

2.In etapa urmatoare, intreaga forta juridica a SCMD, in stransa cooperare si colaborare cu structurile associative ale tuturor celorlalte categorii sociale lovite prin actul abuziv si ilegal de recalculare a pensiilor este directionata spre:
•Pregatirea temeinica a apararii pentru castigarea recursului la actiunea de suspendare a H.G. 735/2010, recurs la care in mod sigur Guvernul va recurge;
•Pregatirea actiunilor pentru atacarea imediata a H.G.-urilor ce vor fi emise in urma promulgarii Legii sistemului unitar de pensii publice;
•Pregatirea actiunii mari a SCMD de anulare si suspendare a deciziilor individuale de recalculare a pensiilor, actiune ce se va depune imediat dupa primirea de catre membrii SCMD a noilor decizii. De aceasta data fiind vorba de acte administrative individuale (deciziile de pensii) orice efect al actiunii in instanta se va rasfrange numai asupra membrilor SCMD. Rog in acest sens Birourile Operative ale filialelor sa manifeste maxima atentie in ceea ce priveste evidenta membrilor de sindicat si in intocmirea tabelelor ce vor fi solicitate.

3.Referitor la oferta d-lui avocat Ciorbea sau a altor avocati, pentru moment nu putem beneficia de acestea, deoarece ceea ce au castigat grefierii, cu aparator in persoana d-lui avocat Ciorbea, (suspendarea H.G. 737/2010 referitoare la celelalte categorii de pensii recalculate, afara de militari, politisti, lucratori din penitenciare) am castigat si noi (suspendarea H.G. 735/2010 referitoare la militari, politisti, lucratori din penitenciare) prin Sentinta civila nr. 338/2010. Dar vom avea o stransa colaborare in procesele de recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie pe cele doua H.G.-uri.

4.Am demarat discutii cu mari case de avocatura, din care face parte si “Casa Ciorbea”, pentru ca in final sa o alegem pe cea “mai tare” pentru actiunea mare de atacare a deciziilor individuale de pensii la Curtile de Apel.

5.In afara actiunilor SCMD orice membru de sindicat are deplina libertate sa apeleze, individual sau in asociere, la orice forma de actiune in instanta si la orice aparator.


Secretarul General al S.C.M.D.
Col. (r.) dr. Constantin MONAC

joi, 14 octombrie 2010

14.10.2010
Catre toti membrii si simpatizantii SCMD
ATENTIE MARITA!

Situatia poporului roman este dramatica, la limita supravietuirii. Orice scanteie poate sa aprinda incendiul, oriunde. Depinde de unde vine scanteia. Ca militari, stim ce inseamna si diversiunea si gestionarea crizei si o explozie controlata!

Nu ne intereseaza batalia … ”cine este primul care da jos Guvernul – Basescu sau opozitia”!

Avertizam ca in aceasta perioada teama de manifestarea noastra din 25 Octombrie, care nu poate fi “gestionata”, este atat de mare incat s-a dat ordin sa fim impiedicati pe orice cale, daca nu legala, macar “profesionista”.

“Javrele” de condei ne ataca din ordinul “Javrei Supreme” din toate pozitiile, pe propriile noastre pagini de internet. Dar nu se multumesc numai cu atat. La una dintre cele mai cunoscute reviste din tara a aparut pe fax un material “olograf” si “incendiar” semnat chipurile de Presedintele SCMD si avand reprodusa stampila noastra. Materialul indemna populatia civila la revolta alaturi de militari, facand paralela cu 22 Decembrie 1989. Din fericire, si la acea revista s-au izbit de vigilenta membrilor SCMD care, ca militari profesionisti, au facut verificarile de rigoare.

Astfel de de actiuni vor continua, “jigodiile” de presa, ordinare sau nu, incercand sa ne arunce in afara conditiei noastre si a legii, pentru a permite o riposta de genul celei produse asupra politistilor.

Daca noii “spontani” isi imagineaza ca-si vor putea bate joc, din nou, de disperarea oamenilor, si vor sari iarasi din strada direct in balcoane si de acolo direct in fotolii, se inseala. Ii vom ajuta profesionist sa sara direct direct la Jilava, acolo unde le este locul.

Pe 25 octombrie isi vor demonstra loialitatea fata de natiunea romana si democratia constitutionala doar membrii onesti ai marii familii a militarilor in rezerva si in retragere si aliatii lor, in toata tara si in cadrul dispozitivelor strict organizate si controlate de SCMD.
Orice “deturnatori” de profesie vor fi luati de guler (de catre fostii lor sefi si colegi…), fotografiati, filmati, si predati jandarmilor.

Honor et Patria! Vae victis!

Col. (r) dr. Dogaru Mircea
PRESEDINTELE SCMD

Publicat de Sindicatul Militarilor Linkuri de întoarcere către această postare



Solidaritate
SCMD este solidar cauzei functionarilor umiliti si furati, din Ministerul de Finante si Ministerul Muncii, cauza comuna tuturor cetatenilor onesti ai Romaniei, care vor sa traiasca demn din munca si sa beneficieze la batranete de rezultatele muncii lor.

Modul in care actuala putere quadricolora (rosu, alb, verde si portocaliu) jefuieste nu Tara (pentru ca acest obiectiv l-a atins deja) ci natiunea insasi, ca in codru, este inadmisibil.

Inlocuirea acestei puteri nu ne mai multumeste. Nu mai suntem de acord ca jefuitorii sa se retraga in paradisuri fiscale pentru a beneficia nestingheriti de roadele jafului.

Chemam intrega natiune romana sa ia atitudine alaturi de noi pentru ca acei care care ne-au rapit prezentul (noua, militarilor, chiar si trecutul) si sperantele de viitor sa raspunda potrivit legii pe masura faptelor lor.

Honor et Patria! Vae victis!

Col. (r) dr. Dogaru Mircea
PRESEDINTELE SCMD