duminică, 30 ianuarie 2011

PRIMA SERIE DE DOCUMENTE PENTRU INSTANTE VOR FI PRELUATE ASTAZI 31.12.2011 DE CATRE REPREZENTANTUL AVOCATULUI GILCA.PANA LA ORELE 12.00 SUNTETI ASTEPTATI LA LOCUL PERMANENTEI PENTRU A SEMNA TABELUL INSOTITOR SI, EVENTUAL, COPIILE DOCUMENTELOR ORIGINALE NESEMNATE "CONFORM CU ORIGINALUL" LA DEPUNEREA ACESTORA.

sâmbătă, 29 ianuarie 2011

PERSOANELE CARE AU DEPUS PLICUL CORESPUNZATOR PASULUI 1 A, SUNT RUGATE SA VINA LA PERMANENTA INSTITUITA LA NINELUL FILIALEI SCMD, IN ZILELE DE SAMBATA 29.01 2011 INTRE ORELE 10.00-12.00 SAU DUMINICA 30.01 2011 INTRE ORELE 10.00-12.00, IN VEDEREA SEMNARII TABELELOR.
ACESTEA URMEAZA SA FIE PREDATE LUNI 31.01 2011 Av. CONSTANTIN GALCA, CARE NE REPREZINTA LA TRIBUNAL IN ACTIUNEA DE SUSPENDARE A DECIZIILOR.
NESEMNAREA TABELULUI ATRAGE IMPOSIBILITATEA INSCRIERII IN CADRUL ACTIUNII CE SE VA PROMOVA.
RUGAM INFORMATI SI COLEGII CARE DIN DIVERSE MOTIVE NU POT FI ANUNTATI PRIN E-MAIL.

vineri, 28 ianuarie 2011

COMUNICAT

28.01.2011

Pana in 2012 salariile militarilor si politistilor activi se vor alinia la salariile omologilor din tarile membre NATO.
In mod normal si pensiile noastre ar fi trebuit sa urmeze acelasi curs. Pentru ca legile noastre ocupationale 164/2001 si 178/2004 prevedeau cresterea pensiilor corespunzator cresterii salariale ale activilor. Este motivul pentru care legile noastre au fost abrogate, este motivul pentru care statutul nostru de militari in rezerva a fost anulat, este motivul pentru care suntem considerati civili (si ni se adreseaza fara grade cand ne ”felicita” de Anul Nou), pentru trecut, prezent si viitor in baza unei legi abrogate si care nu ne privea (19/2000).
Acesta este motivul pentru care luptam pentru statutul de militar si nu pentru cuantumul pensiei. Celor carora li s-au marit pensiile ”legal” cum au fost micsorate majoritatii, le atragem inca odata atentia ca:
· Odata civili, vom depinde exclusiv de punctul de pensie, care va putea fi redus in octombrie la 100 lei, de la 738,28 lei, pe motiv ca nu sunt bani;
· Noile legi prevad cuvantul “”regularizare”” ceea ce ofera Guvernului posibilitatea sa le ia din urma ceea ce le-a dat in plus acum.
Este motivul pentru care am precizat ca sindicatul le va apara si lor noile pensii dobandite pe baza acelorasi principii cuprinse in conventia pentru drepturile omului Protocolul 1, art. 1, 6, 14 : pensia este drept patrimonial, drept dobandit, si nici o pensie aflata in plata nu poate fi micsorata, pentru ca ar insemna discriminare.
Celor care se bucura ca in februarie le vor veni pensiile intregi ca in decembrie plus restituirea sumelor furate in ianuarie le atragem atentia ca au trecut deja la planul B: emit in fals noi decizii cu date cuprinse intre 28.12.2010 – 07.01.2011 (Hotararea Inaltei Curti de Casatie si Justitie este din 07.01.2011) iar aceste noi decizii se declara a fi facute nu in baza salariului mediu pe economie ci in baza recalcularii, care continua in ciuda hotararilor judecatoresti.
O alta ”armata in rezerva” va beneficia in viitor de drepturile noastre, armata politicienilor facuti peste noapte generali (Ontanu. Iordanescu, etc) sau colonei (Diaconescu, Talmaceanu).
In aceste conditii ii atentionam pe cei care renunta la contestatii si procese, sau pe cei care ezita sa vina alaturi de noi, sa se gandeasca de doua ori, inainte de a hotari.
In ceea ce ne priveste, vom lupta pentru abrogarea Legii 119/2010, fapt care i-a adus alaturi de noi pe pensionarii piloti, diplomati, functionari publici din justitie, Parlament, Curtea de Conturi si pe parlamentarii pensionati.
Luptam pentru abrogarea Legii 329/2009, care limiteaza tuturor pensionarilor militari sau civili dreptul la munca, si a Legii 263/2010 care ii arunca in afara societatii pe toti pensionarii civili sau militari. In concluzie suntem, cei drept, 15.000, deocamdata, dar luptam nu pentru 15.000, nu pentru 200.000, ci pentru 6 milioane de pensionari.
Manifestarile noastre din ziua de 24 Ianuarie au fost un avertisment in acest sens.
Punem Guvernului intrebarea: la semnalul pe care il vom da, de strangere a tuturor nemultumitilor in Piata Victoriei, pe data de 1 martie a.c., oare cati din cei 6 milioane vor raspunde?
Ori abrogarea legilor mentionate, ori lupta pana la capat!

Honor et Patria! Vae victis!

PRESEDINTELE SCMD,
MIRCEA DOGARU

miercuri, 26 ianuarie 2011

COMUNICAT
Luînd cunoștință din mass-media despre poziția administrației de stat (și nu numai) privind Decizia nr.38 din 07.01.2011 a Înaltei Curți de Casație și Justiție, cu implicare directă asupra procesului de recalculare a pensiilor militare, Departamentul Juridic în ședința din 25.01.2011, a fost nevoit să-și reorienteze strategia privind acțiunile prezente și viitoare.
În consecință:
1 – acțiunile în constatare și pe cale de Ordonanță președințială se stopează;
2 – în locul acestor acțiuni va fi introdusă acțiune în anulare a deciziilor de recalculare al cărei conținut va fi comunicat, pentru a fi pus la dispoziția avocaților;
3 – procedura de strîngere a documentelor anexă, respectiv documentele din plicul de la Pasul 1 a) – 3 exemplare) va continua de urgență. Documentația va fi prezentată ulterior avocaților la data introducerii acțiunii.
În privința acțiunii preconizată, avocații desemnați de filiale pot lua legătura cu autorul acesteia, av. Costel Gîlcă, la tel. 0724848813.

DEPARTAMENTUL JURIDIC

26.01.2011

Comunicat Departament Juridic

Comunicat Departament Juridic

Urmare a evenimentelor recente privind unele poziţii publice ale oficialilor statului român în domeniul recalculării pensiilor militare de stat/ale poliţiştilor/funcţionarilor din penitenciare/de urmaş/indemnizaţii de invaliditate, poziţia Departamentul Juridic este următoarea:
1 – activităţile în curs de desfăşurare conform Ghidului S.C.M.D. NU SE ÎNTRERUP. Vor continua aşa cum au fost concepute şi planificate (Pasul 1a) şi Pasul 1b)). Luni, 31 ianuarie 2011 va avea loc prima livrare a documentelor depuse de membrii sindicatului (Documentele din plicul de la Pasul 1 a)) la avocatul Gâlcă Costel.
Pentru filialele din ţară se va proceda conform ,,Precizărilor” transmise şefilor de filiale pe site-ul personal al acestora sau a îndrumărilor primite direct de la avocatul desemnat.;
2 – se contestă, obligatoriu, prima Decizie cu pensia recalculată (vezi Pasul 1 b) din Ghidul SCMD). Contestaţia se trimite la comisia de contestaţii din cadrul ministerului/serviciului. Răspunsul primit se ataşează la documentele existente deja în instanţă şi se dovedeşte astfel că s-a urmat şi procedura prealabilă obligatorie;
3 – în cazul în care, ulterior primei decizii contestate, se primesc alte decizii
de recalculare a pensiei, acestea se contestă fiecare în parte (dacă există motiv de a le contesta) şi se păstrează până la primul termen de judecată. Aici pot exista două situaţii:
a) dacă pensionarul este în continuare nemulţumit de noile decizii primite, atunci le depune la dosarul cauzei, prin avocat;
b) dacă este mulţumit de ultima decizie primită, atunci întocmeşte o cerere către avocat căruia îi aduce la cunoştinţă faptul că, renunţă la a mai fi parte în proces, deoarece motivul cauzei invocate în instanţă pentru el, a rămas fără obiect.;
4 – numai după studiul temeinic al noilor reglementări emise de Guvern vom aduce sau nu modificări la procedura cuprinsă în Ghidul SCMD;
Opinia noastra este ca in baza Deciziei nr.38 din 7 ian. a.c. a I.C.C.J., orice proces de recalculare trebuia intrerupt din 28 septembrie 2010.
Deci, in februarie majoritatea pensionarilor militari va trebui sa primeasca integral pensia din luna decembrie si retroactiv diferentele din luna ianuarie a.c.
Problema este ca legile ocupationale, ca si legea nr.19/2000 au fost abrogate de legea nr.263/2010. Este motivul pentru care vom actiona in continuare in justitie, mass-media si in strada, impotriva oricaror paliative ale Guvernului (H.G., Ordonante etc), care vor insista in recalcularea pensiilor, alaturandu-ne civililor si punandu-ne in dependenta de punctul de pensie care poate oricand sa scada.
Chiar daca Guvernul (Presedintele) s-ar tine de cuvant si ne-ar oferi un ragaz pana la 31.12.2011, vom lupta pentru abrogarea legilor nr.329/2009, 119/2010 si 263/2010, care sunt neconstitutionale, antieuropene si care incalca interesele tuturor cetatenilor nu numai ale militarilor.

26.01.2011

DEPARTAMENTUL JURIDIC

duminică, 23 ianuarie 2011

MESAJ DIN PARTEA MILITARILOR ACTIVI

MESAJ DIN PARTEA MILITARILOR ACTIVI

Dragi camarazi,

Armata României trece prin cele mai grave momente, posibile în vreme de pace. Niciunei armate a lumii nu i-a fost dat vreodată să îndure atâta oprobriu, ticăloşie şi mizerie. În mod concertat, guvernanţii, cu complicitatea nevertebrată a liderilor militari, batjocoresc fără noimă Oştirea, toţi sub comanda celui care ar trebui să fie cel dintâi care o apără – Preşedintele României.

Trăim şi îndurăm alături de voi umilinţele la care este supusă instituţia militară, degradarea socială şi naţională a condiţiei militare, uzurparea samavolnică a statutului nostru profesional.

Din păcate, noi cei în activitate, sub restricţia prevederilor regulamentare şi legale fiind, nu putem să vă sprijinim decât prin tăcere, solidaritate, neîngenunchiere morală şi înţelegere. Suntem alături de voi. Vă mulţumim pentru sacrificiile pe care le faceţi! Lupta voastră este şi a noastră. Consideraţi-ne, clipă de clipă, alături de voi, pe frontul salvării condiţiei militare a existenţei noastre naţionale!

Pe 24 ianuarie nu sunteţi singuri. În Marşul vostru este o singură armată, Armata României!

Ajută, Doamne, România oprimată şi Armata ei!

Un grup de ofiţeri din Ministerul Apărării Naţionale

Bucureşti, 23 ianuarie 2011

DESI PARE ILUZORIE MERITA EFORTUL FIECARUIA

SPERANŢA ÎN UNIRE

Sper că azi, cu talonul de pensie în mână, inclusiv aceia care mi-au contestat în decursul timpului scrierile critice la adresa acţiunii de umilire a militarului român (fiind dreptul lor să nu mă creadă!), s-au convins de seriozitatea şi urgenţa unor demersuri hotărâte pentru stoparea acestei acţiuni injuste şi ilegale.

Tot ceea ce legea mai permite, trebuie să fie utilizat pentru a opri batjocura. Şi nu este uşor deoarece, pentru a învinge, este necesară unitatea. Am fost învăţaţi cu nepăsarea faţă de nedreptatea făcută celui asemenea nouă , suntem şi acum împinşi spre dezumanizare, spre dezbinare. Pizmuirea celor din jur a devenit politică de stat. Tocmai pentru ca oropsiţii să nu se poată coagula în spatele unei idei. Şi vedem zi de zi că acest fel de politică a prins la români.

Printr-un paradox al sorţii, aniversăm la 24 ianuarie cei 152 de ani de la Mica Unire aflându-ne într-o dureroasă dezbinare socială. Ne găsim în situaţia în care, decât să ne unim, mai bine suferim separat şi ne bucurăm pe ascuns când necazul l-a lovit şi pe cel de lângă noi. De aceea, cu părere de rău o spun,descopăr că unitatea la români este o floare extrem de rară.

Există în România o mulţime de organisme, organizaţii, asociaţii, ligi, sindicate etc, care îi reprezintă pe militarii de toate categoriile. Cu puţine zile în urmă am aflat de intenţia de a se mai oficializa încă una… Personal, cunosc vreo patrusprezece. Şi toate au între obiective apărarea drepturilor militarilor. Când spun militari, mă gândesc la tot ce poartă uniformă, nu numai la armată.

Astăzi fiecare dintre ele acţionează pe cont propriu. Puţine sunt împreună, urmând un program comun de acţiune. Este o adevărată risipă de forţe. Împreună, ar fi devenit un val de neoprit. Au în cadrul lor avocaţi, jurişti, specialişti în dreptul civil, în informaţii, în contrainformaţii şi război psihologic, strategi, doctori şi farmacişti, artişti şi profesori universitari. Mulţi, sunt membri activi ai partidelor la putere sau în opoziţie. Dar nu conlucrează!

Te întrebi, ce se mai poate face? Răspunsul pare simplu, să se facă unire! Prin orice modalitate posibilă.

Cred că acum este timpul să se lase deoparte animozităţile şi să fie activate liniile de legătură între toate organizaţiile care au ca menire apărarea drepturilor militarilor. În interesul punerii pe acelaş făgaş a forţei pe care o reprezintă sutele de mii de nedreptăţiţi.

Raţiunea şi calitate intelectuală a celor în uniformă trebuie să invingă. Cred că, punând interesul general deasupra unor ambiţii personale, a unor deosebiri de opinii, conducătorii tuturor acestor fracţiuni, toţi aceia care reprezintă într-un fel sau altul militarii, ar trebui să-şi dea mâna. Şi să oprească asasinarea morală a militarilor.

Poate pe bună dreptate, un prieten constata că militarii pensionari, cei a căror voce este auzită public într-un mod sau altul, s-au specializat în lamentări. Îşi plâng de milă, aşteptând acţiune de la alţii. Şi apare întrebarea: cine ar trebui să lupte? Răspunsul este incert. Fiecare aşteaptă să fie cel de lângă el…Aşteptare zadarnică şi, să recunoaştem, evidenţiind o lipsă de bărbăţie nespecifică militarului.

Descopăr cu strângere de inimă că, în mare parte, spiritul de camaraderie militară a dispărut. Risipit de „şopârle” politice, de interese meschine, de mituiri cu funcţii şi grade, ori pur şi simplu alungat de tragica metamorfoză a instituţiei militare. Nu ne mai aplecăm să oprim sângerarea celui căzut în aceeaşi bătălie. Orbi la suferinţa celuilalt, ne oblojim fiecare durerea proprie şi ne lăsăm „ciuruiţi” pe rând, înlesnindu-i adversarului câştigarea bătăliei!

Poate sunt un visător naiv, dar mai cred încă în posibilitatea unei coordonări a acţiunilor. Mai cred că, în acest al doisprezecelea ceas, militarii se vor uni. Şi mai cred că uniţi, ei vor stopa această revărsare de ură pe care numai un guvern iresponsabil o poate genera. Cunosc o mulţime de militari, oameni de excepţie, minţi luminate, capabili de acţiune, în stare să trezească la realitate forţe politice, umane şi materiale, inclusiv mass-media. Nu pot crede că vor rămâne indiferenţi, lăsându-se striviţi de această evidentă nedreptate.

Îndrăznesc să vă rog, militari de toate categoriile, gândiţi-vă serios la prezentul şi viitorul vostru! Altfel, va muri fiecare pe limba sa. Închis în casă de bună voie, tot mai înfometat, privind televizorul. Şi înjurând printre dinţi.

Dacă veţi deveni o categorie socială definitiv dispărută, dacă vă veţi stinge sub valul de dispreţ al politrucilor prezenţi şi viitori, voi veţi fi vinovaţi! Voi, cei care aţi permis prin noncombat, indiferenţă şi neînţelegere a menirii voastre adevărate, să fiţi umiliţi şi în cele din urmă ucişi prin cunoscuta şi faimoasa de acum „CIURUIRE”.

Ca urmare, ca unul care înarmat cu sabia cuvântului luptă alături de alţii împotriva umilirii fără precedent a militarului, vă implor să nu lăsaţi ca torţionarii voştri de azi să se bucure de înfrângerea voastră, să danseze în ritm de manele pe mormântul armatei române! Fiţi uniţi!

TEO PALADE ( http://teopal.com/?p=756 )

sâmbătă, 22 ianuarie 2011

COMUNICAT

În urma ședinței Departamentului Juridic al SCMD din 17 ianuarie 2011, vă comunicăm următoarele:

1 – Dat fiind că deciziile de recalculare a pensiilor fac o trimitere ambiguă cu privire la procedura de contestație, Departamentul Juridic a hotărît ca acțiunile în instanțele judecătorești să fie inițiate paralel cu înaintarea contestațiilor la comisiile de contestații din cadrul ministerelor (M.Ap.N., M.A.I. și S.R.I.).

Pe cale de consecință, solicităm URGENT președinților de filiale, care nu au transmis datele personale ale avocaților ce vor susține acțiunile, ca pînă la data de 21 ianuarie 2011, ora 20.00 să comunice datele solicitate pe adresa de e-mail a consilierului juridic Emilian Pielmuș.

Pentru filialele situate în județele Constanța, Brăila, Tulcea, Teleorman, Galați, Buzău, Vrancea, Dolj, Gorj, Vîlcea, Dîmbovița, Călărași, Ialomița, Caraș-Severin, Mehedinți, Prahova, București, Olt, Ilfov, Argeș, asistența și reprezentarea vor fi asigurate de avocatul desemnat de conducerea SCMD din cadrul Baroului București.

2 – Pentru promovarea acțiunilor în instanță, președinții celorlalte filiale vor lua legătura cu avocații aleși în vederea introducerii acțiunilor la tribunalele reședință de județ pentru persoanele care au primit noile decizii cu pensia recalculată. Reamintim că termenul maxim de introducere a acțiunii este de 30 de zile de la data comunicării deciziilor.

3 – Modelul de acțiune în instanță va fi comunicat pe e-mail-urile președinților de filială pentru a-l prezenta avocaților aleși cel tîrziu vineri 22.01.2011.

2 – La sugestia colegilor de la filialele din țară, vă comunicăm acordul nostru de a iniția pe calea Ordonanței președințiale, acțiuni pentru sistarea plății pensiilor recalculate și revenirea la cuantumurile din luna decembrie 2010 prin avocații aleși și pentru susținerea acțiunii în instanță pentru anularea deciziilor. Pentru filialele din județele Prahova, Argeș, Cluj și mun. București, acțiunile pe Ordonanță președințială vor fi inițiate prin avocat unic din Baroul București.

3 – Ca urmare a măsurilor menționate la punctul nr. 1, Ghidul SCMD s-a modificat. Modificările s-au efectuat direct pe Ghidul afișat pe site-ul principal al SCMD, modificările fiind evidențiate prin culoarea roșie.

SCMD prin Departamentul Juridic

joi, 20 ianuarie 2011

Imensa umilinta: cat mai rabdam?

Astăzi am primit decizia de recalculare a pensiei.
Scuzaţi! Sunt un biet asistat social, o legumă umană, un paria al societăţii, care nu prea mai are discernământ. Sau, cel puţin aşa mă consideră adunătura de tâlhari care a ajuns azi “stăpână şi pe ţară, şi pe noi”. De fapt, am primit o hârtie ordinară, o coală A4 de vreo 65g/m, adică cel mai ieftin curpapier de pe piaţă, în care mi se comunică scăderea pensiei mele, a proprietăţii mele obţinută după anii în care am dormit pe ciment, am spart gheaţa dintre liniile de cale ferată, am strâns recoltele câmpului, am tras cu arma, am străjuit nopţile şi cerul conaţionalilor mei, am obţinut alături de o mână de camarazi cel mai mare calificativ obţinut vreodată într-un anumit poligon din fostul URSS şi mi-am văzut familia doar atunci când, în loc de “liber”, nu eram chemat la... “suprapunere”.
În fiţuica redactată nu ştiu de către cine, semnată de un neica nimeni, că în loc de nume e doar o mâzgălitură ordinară, demnă de un copil de grădiniţă, cu pretenţie de semnătură, apare şi numele meu: “Domnule X” . Nu “domnule maior în rezervă”. Ca şi cum mi-ar fi comunicat : “Băi Măcăcârţă”!, ca şi cum m-ar fi comparat cu panarama impostoare Oprea, generalul fără armată, slugoi şi lingău consacrat al celor care au crezut că gradele militare sunt jucăriile lor, că armata e un fel de Counter-Strike la mâna acestui Barbarosa modern, acestui pirat de Balcani, care a început să se considere buricul pământului, dispreţuind tot ce mişcă în ţara asta, “râul, ramul...”.
Şi noi, miltarii, pe care acest ordinar de rând vrea să-i transforme în asistaţi sociali, suntem doar o mică parte a celor care vor fi devalizaţi de propriile valori. Dascălii acestei naţii, cărora şi noi, militarii, le datorăm recunoştinţă (nu v-am uitat, maestre Tradafir, monşer Giurginca şi onorate, din cer, senior Mihăilescu), ca să nu mai vorbim de educatori, profesori universitari şi alţi titani ai învăţământului românesc, medicii de renume mondial, care lucrează în condiţii inaceptabile pentru secolul XXI, funcţionarii din administraţiile locale şi naţionale, cercetătorii din toate domeniile, pensionarii civili şi toată suflarea acestei ţări va pica victimă a acestori impostori, ajunşi prin linguşire şi minciună – la fel ca fanarioţii – la conducerea României.
Militarii rezervişti au ajuns un gunoi în ochiul lui Băsescu şi mai mărunţi şi neînsemnaţi decât viermele Boc. Pentru ei categoriile sociale enumerate mai sus sunt doar entităţi oarecare din marea masă a celor care ar fi buni doar de manipulat, mase amorfe care n-ar trebui să conteze în faţa lor.
M-am mândrit ani la rând cu gradul meu militar, cu condiţia mea de militar. Nu am cerut niciodată mai mult, dar nici nu am crezut vreodată că hoţii vor ajunge să fure făţiş, cu zâmbetul pe buze, şi că la sfârşitul forţat al carierei militare voi ajunge să fiu comparat cu şoferul de la Ministerul Sănătăţii. Eu nu sunt cine ştie ce persoană importantă, dar când am auzit că lui Dumitru Prunariu (nu mai menţionez gradul de general, deoarece aceste termite sociale l-au transformat pe UNICUL cosmonaut român în asistat social) i s-au furat 70% din pensie, m-am cutremurat. Guvernanţi imbecili, cu cine puteţi compara un unicat? Cu cine puteţi compara inventatorii români cărora nu le recunoaşteţi meritele şi le oferiţi la bătrâneţe doar praful de pe tobă? Cum puteţi dormi noaptea când oameni de valoare mor de infarct din cauza voastră? Asasini inconştienţi, vreţi să ajungem la limita umanităţii, vreţi ca într-o zi pe plăcuţele de la graniţă să nu mai scrie nici măcar ROMÂNIA? Noi nu vom permite aşa ceva, atenţie deci, nu vă jucaţi cu focul. Într-o emisiune televizată, un parlamentar imbecil, reprezentant al PD-L, i-a avertizat pe invitaţi, reprezentanţi militarilor rezervişti:
“Cum? Când lumea mi-e deschisă, a privi gândeşti că pot
Ca întreg aliotmanul să se-mpiedice de-un ciot?”
Adică ei ar fi aliotmanul, iar noi cioatele!!! Păi să-i răspund şi eu, parafrazându-l pe Coşbuc: ”Să nu dea Dumnezeu cel sfânt / Să vrem noi sânge, nu pământ”. Şi clipa aceea nu-i departe. Camarazi, în 1989 Ceauşescu ne mai promitea 15 lei şi a fost împuşcat. Ăştia ne-au furat banii, gradele şi onoarea. Oare... ce merită? Haideţi să ne trezim în ceasul al doisprezecelea şi să mai salvăm odată ţara de venetici. Vă mai amintiţi vorba cântecului?
“A-mbrăcat cămaşa morţii
Domnul Tudor, ca Hristos,
Dar schimba-va pasul sorţii,
Va trânti tiranii jos!”
Iar dacă vă amintiţi, luaţi aminte! De va fi nevoie,camarazi, haideţi să ajutăm naţia şi să facem noi istoria, să arătăm lumii că nu am jurat degeaba şi că jurământul nostru e unic şi sfânt. Iar dacă această şleathă de fonfi şi de flecari nu înţelege că “patria este norodul, iară nu tagma jefuitorilor”, să-i facem noi să înţelegă şi să-i trimitem pe pustii, tocmai unde a dus mutul iapa şi a înţărcat dracul copii, să rămână acolo neam de neamul lor. Că nu există pe lumea asta nelegiuiure mai mare decât furtul identităţii morale a unei categorii sociale care a existat şi a făurit istoria acestui neam de la începutul vremurilor.
Aşadar, pentru ultima oară, guvernanţi de carton, lăsaţi-ne în pace, plecaţi voi, ca să nu vă zgornim noi! Că atunci nu vor mai grăi doar slovele scrise.
Cu profund dispreţ, Mr.(r) (totuşi!) Dragoş Arsene (filiala Campina)

Comunicat privind activitatile din 24.01.2011

Pentru 24 ianuarie, SCMD preconizeaza actiuni identice in toate orasele resedinta de judet si in Bucuresti.

In resedintele de judet participantii se vor strange in fata prefecturii si vor depune doua somatii catre Presedinte si catre Guvern, al caror text va fi transmis pana maine seara.

Vom cere ca Puterea sa-si respecte propria minciuna si ca pensiile celor parte in proces sa nu fie recalculate. Deci in luna februarie sa ne vina pensiile intregi plus restantele din luna ianuarie. In acelasi timp vom cere ca cei ale caror pensii au crescut sa ramana in noul cuantum. Pentru ca sunt tot bun dobandit. Vom cere Puterii restituirea statutului de militar, inclusiv reutilizarea gradului in rezerva pe taloanele de pensii. Vom cere abrogarea legii 119/2010 si abrogarea prevederilor referitoare la militari din Legea 263/2010.

Vom cere presedintelui sa-si respecte Statutul si sa intervina impotriva executivului care anuleaza prin HG-uri si circulare Puterea judecatoreasca. In caz contrar pe data de 1 martie vom solicta tuturor cazurilor “”intamplatoare”” ale caror pensii au fost decimate de noile decizii, membri sau nu ai SCMD, militari sau civili (membri ai federatiilor sindicale si uniunilor pensionarilor din Romania) sa se adune in Piata Victoriei pentru ca ne-am saturat de diversiunea ca aceste masuri au lovit doar “”acccidental”” pe ici colo cate un pensionar si vor fi reparate prin alte falsuri.

Cele doua somatii vor fi insotite de cele trei liste cuprinzand repartitia membrilor SCMD pe cele trei case de pensii. Liste simple, nominale, avand doar nume, prenume si CNP, semnate si stampilate de presedintele de filiala.

La Bucuresti, vom face un mars, pornind din Piata Revolutiei, la 10.00, dupa intoarcerea delegatiei pe care o vom trimite cu listele cuprinzand pe toti membrii SCMD, avand ca obiective sediile MAI, SRI, MAN, marsul va inceta si participantii se vor dispersa in fata Academiei Militare, dupa intoarcerea delegatiei pe care o vom trimite la Cotroceni.

ULTIMATUM
(SOMATIE)


Adresat domnilor:
· Emil Boc - Premier
· Gabriel Oprea, Traian Igas, Ioan Botis, Catalin Marian Predoiu, Gheorghe Ialomitianu - ministri
· George Maior- Director SRI


DOMNILOR,

1. Art. 15, al. 2 din Constitutia Romaniei prevede ca “”Legea dispune numai pentru viitor””, fapt confirmat de 8 decizii ale Curtii Constitutionale, in acest sens, din care enumeram: Deciziile 375/2005, 120/2007 si 12747/09.09.2010.
In acest temei va somam sa incetati imediat procedurile de aplicare retroactiva a Legilor 119 si 263/2010. De asemenea va somam sa anulati HG 735/2010, care excede Legea, proclama prin art.11 suprematia executivului asupra puterii judecatoresti si a fost suspendata, definitiv si executoriu, prin Hotararea Curtii de Apel Cluj nr. 338/2010 si irevocabil prin Decizia nr.38/07.01.2011 a ICCJ. Pe acest temei, va somam sa anulati hotararile ilegale ale MApN, MAI si SRI, de emitere de noi decizii de pensii si de continuare a “”recalcularii”” si sa acceptati asumarea abaterii de natura penala si raspunderea ministrilor vinovati.
Va somam ca, in luna februarie, toti cei afectati de aplicarea ilegala a HG 735/2010 sa-si primeasca pensia intreaga si diferenta fata de suma primita in luna ianuarie, care poate fi considerata un avans.
Va somam sa acceptati si plata despagubirilor pentru cei afectati psihic de aceasta operatiune ilegala si a celor solicitate de urmasii persoanelor decedate din acelasi motiv.


2. Va somam sa recunoasteti public faptul ca SCMD se afla in procese cu Guvernul, a contestat HG 735/2010 si este parte mentionata in Decizia nr. 38/07.01.2011 a ICCJ.

3. Va somam sa respectati Protocolul 1 al Conventiei pentru Drepturile Omului, art. 1, 6 si 14 care proclama pensia in plata drept patrimonial, drept castigat si drept discriminare orice atingere adusa ei. Prin urmare solicitam renuntarea la nationalizarea pensiilor si gradelor noastre, in baza acelorasi principii sustinute de Tratatul de la Lisabona, art. 45, Carta Drepturilor Fundamentale a UE, art. 17, 25 si 34, Declaratia Universala a Drepturilor Omului, art. 17 si 25 si Constitutia Romaniei, art. 16 si 44.
Va somam sa respectati rezolutia AIJD de la Bruxelles cu privire la masurile anticriza ale Guvernului Romaniei, trimisa acestuia, vineri, 04.06.2010, din care citam: “”orice recalculare a unor pensii acordate legal si aflate in plata – inclusiv a celor de serviciu ale magistratilor – inseamna o incalcare de catre stat a propriei legislatii, ceea ce ar avea repercursiuni grave asupra stabilitatii juridice si asupra caracterului de stat de drept, modificarea retroactiva a unor drepturi civile deja castigate (in cazul de fata, pensiile) nu este posibila decat prin incalcarea principiilor fundamentale de drept””.
Din aceleasi considerente, va somam sa reveniti asupra hotararii de impozitare suplimentara cu 5.5%, a tuturor categoriilor de pensii mai mari de 740 lei, atat civile cat si militare, cu atat mai mult cu cat pensiile militare au fost impozitate in mod ilegal, integral, cu acest procent.
Pe aceste temeiuri, pensiile al caror cuantum au crescut in urma ilegalelor “”recalculari””, vor trebui mentinute in noul cuantum, deoarece sunt tot bun castigat, drept patrimonial si o diminuare a lor ulterioara ar insemna discriminare.


4. Legislatia comunitara europeana, Pilonul al II-lea, Directiva nr. 86/378/CEE, modificata prin Directiva nr. 96/97/CEE, privind aplicarea principiului egalitatii in schemele ocupationale de securitate sociala, acopera sectorial si legile speciale de pensii ocupationale ale magistratilor, militarilor, politistilor, etc. In acest sens, pentru indeplinirea de catre Romania, a obligatiilor de stat membru al UE, va somam sa incepeti demersurile pentru abrogarea imediata a Legii 119/2010, asupra careia Guvernul si-a asumat raspunderea, a tuturor articolelor referitoare la militari din Legea 263/2010 si pentru revenirea la legile ocupationale ale militarilor abrogate prin Legea 263/2010. Va atentionam ca in Carta Sociala Europeana revizuita, adoptata la Strassbourg la 3 mai 1996 si ratificata de Romania prin Legea nr. 74/03.05.1999, la capitolul “”Campul de aplicare a Cartei Sociale Europene revizuite in privinta persoanelor protejate”” se prevede ca “”o diferenta de tratament pe un motiv obiectiv si rezonabil nu este discriminatorie””.
Intrucat Guvernul, incepand cu primul ministru a declansat un adevarat razboi de imagine si psihologic impotriva militarilor proferand insulte de genul “”nesimtiti”, “”cu mana intinsa ca la pomana””, ne-a rapit statutul de militari, inlocuindu-l cu insultatoarea pozitie de asistat, va somam sa restaurati rapid atat statutul cadrelor militare in rezerva cat si adevarul, prezentandu-ne scuze publice si recunoscand public faptul ca media pensiilor militare a fost nu de 2000 lei ci de 1440 lei la MAI si 1493 la MapN., la nivelul lunii octombrie 2009, cand ati declansat atacul impotriva noastra. De asemenea va somam sa incetati actuala campanie de intoxicare referitoare la plafonul inexistent in legi de 3000 lei si la inexplicabila crestere a pensiilor celor care accepta principiul inexistent al retroactivitatii legii prin asa zisele cereri de recalculare.

5. Va somam, in ceea ce priveste pe militari, in conformitate cu legislatia comunitara, Constituita si traditia Romaniei, sa urmati principiile sperantei legitime, al coerentei si sigurantei legislative.

DOMNILOR,

In situatia in care nu rezolvati aceste probleme, va vom satisface curiozitatea si, in ziua de 1 martie 2011, vom convoca in fata Guvernului, toate “”exceptiile””, adica zecile de mii de pensionari militari si civili afectati de masurile dvs. de genocid si subminare a economiei nationale. Vom considera ca respingeti dialogul. Va reamintim, in cazul in care ati uitat, ca dvs sunteti in serviciul nostru, nu invers, dvs sunteti angajatii, nu stapanii nostri si a venit vremea sa facem BILANTUL!

Honor et Patria!
Vae victis!

PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU

vineri, 14 ianuarie 2011

COMUNICAT

Comunicat privind “Unitatea si Solidaritatea”

Cei care ne mint de peste un an si jumatate ca pensiile sub 3000 lei nu vor scadea si ca ale celor care au depus cereri de recalculare chiar vor creste, ne-au tot impuiat capul cu apeluri la solidaritate si unitate. Evident, solidaritatea victimelor cu calaii. La cererea majoritatii membrilor SCMD am luat decizia sa ne expunem punctul de vedere in aceasta chestiune. Filialele pot face manifestatii in conditii legale in fata Prefecturii, cand doresc (spre exemplu Filiala Constanta a anuntat ca va picheta Prefectura in ziua de 17.01.2011), dar rugamintea noastra este ca toate filialele sa se constituie drept portdrapel al tuturor categoriilor de militari in rezerva si in retragere din judete si sa-si manifeste “simpatia” fata de domnii Oprea, Igas, Boc si Basescu, in fata prefecturilor, pe data de 24 01.2011, la orele 12.00. Vom trimite un ultimatum care va fi inregistrat la prefecturi, destinatarii fiind cei mentionati. La Bucuresti vom organiza, pe 24 ianuarie, la aceeasi ora, un mars care va incepe in Piata Victoriei, se va indrepta spre sediul SRI din Piata Amzei, sediul MAI, sediul MapN, luand sfarsit la Cotroceni. Materialul va fi depus la cele doua ministere si la sediul SRI. Este timpul ca intreaga natiune sa inteleaga pentru ce protestam: pentru respectarea principiilor de drept international, pentru respectarea legislatiei europene, pentru respectarea Constitutiei, in interesul tuturor cetatenilor Romaniei. In aceasta idee, ne vom adresa tuturor sindicatelor, federatiilor sindicale si ONG-urilor cu care avem acorduri de cooperare pentru a-i invita sa participe alaturi de noi.

Honor et Patria! Vae victis!

PRESEDINTELE SCMD,

Col. (r) Mircea DOGARU

joi, 13 ianuarie 2011

PRECIZARI FOARTE IMPORTANTE

In unele publicatii a aparut, in mod eronat, informatia ca, in emisiunea din 12.01.2011, de la REALITATEA TV, domnul Gl. Lt. Pavel ABRAHAM, Seful Departamentului Juridic al SCMD, a indemnat cadrele militare in rezerva sa depuna adeverinte si sa solicite recalcularea pensiilor, iar in momentul in care vor primi cupoanele de pensie micsorata, sa depuna contestatii.

Precizam ca domnul General a indemnat rezervistii sa depuna cererea de contestatie (vezi modelele postate pe blogul nostru) la la Comisia de contestatii din cadrul MapN, MAI, SRI, si nu cerere de recalculare a pensiei.

Prin Decizia nr. 38/2011 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, nu mai trebuie sa depunem cereri de recalculare. S-a anulat obligatia “”beneficiarului”” de a depune cereri de recalculare.

Dragi camarazi, nu va lasati pacaliti! In prezent, din 66.000 de rezervisti MAI, au depus cereri de recalculare mai putin de 7.000, iar la MApN, din 83.000 au depus cereri mai putin de 18.000 d rezervisti. Deci scopul guvernantilor- acela de a escamota ticalosia aplicarii retroactive a unei legi noi, pe motiv ca 50% plus unu dintre beneficiari au cerut, nu a fost atins.

DECI NU DEPUNETI CERERE DE RECALCULARE CI CONTESTATIE LA DECIZIA DE RECALCULARE A PENSIEI!

Presedintele SCMD,

Col. (r) dr. Mircea DOGARU
In atentia tuturor membrilor de sindicat:

Va comunicam modele de contestatie ce urmeaza a fi formulate comisiilor de solutionare a contestatiilor de pe langa MAI, MApN, SRI.

* Modelul 1: pentru cei care contesta atat legalitatea (temeiul juridic) cat si continutul (cuantumul pensiei). Functie de Casa de Pensii, dati clic pe: MApN, MAI, SRI.
* Modelul 2: se adreseaza celor care, in baza recalcularii pensiilor, li se pastreaza cuantumul sau se majoreaza (si sunt multumiti) si vor sa atace numai temeiul legal, respectiv Legea 119/2010/HG 735/2010. Functie de Casa de Pensii, dati clic pe: MApN, MAI, SRI

Contestatiile vor fi formulate la primirea noilor decizii, urmarind cu rigurozitate etapele precizate in ghidul de proceduri difuzat deja.

Informatii suplimentare puteti obtine de la consilierul juridic al SCMD, domnul Col (r) Pielmus Emilian.

Adresele de expeditie a contestatiilor:

* Casa Sectoriala de Pensii din MapN, Comisia de solutionare a contestatiiilor, Bucuresti, str. Drumul Taberei, nr. 7-9, Sector 6, Cod postal 061416;
* Casa Sectoriala de Pensii din MAI, Comisia de solutionare a contestatiiilor, Bucuresti, str. George Georgescu, nr.3, Sector 4, Cod postal 040133;
* Casa Sectoriala de Pensii din SRI, Comisia de solutionare a contestatiiilor, Bucuresti, Unitatea Militara 0472 Bucuresti

miercuri, 5 ianuarie 2011

REGULAMENTUL DE ORGANIZARE SI FUNCTIONARE

In conformitate cu aprobarea Comitetului Director al SCMD, incepand cu data de 22.12.2010, a intrat in vigoare Regulamentul de Organizare şi Funcţionare al Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (ROF), regulament care va putea fi completat sau modificat la urmatorul Consiliu National al Reprezentantilor.
ROF poate fi accesat si consultat si pe pagina Departamentului Organizare la

http://scmdorganizare.blogspot.com/2011/01/regulamentul-de-organizare-si.html

Comunicat Departamentul juridic

GHIDUL CU DEMERSURILE MEMBRILOR ŞI ACTIVITĂŢILE FILIALELOR SINDICATULUI CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE PENTRU CONTESTAREA DECIZIILOR DE RECALCULARE A PENSIILOR ESTE POSTAT PE PAGINA DEPARTAMENTULUI JURIDIC : http://paginajuridicascmd.blogspot.com/

marți, 4 ianuarie 2011

TAVALUGUL RECALCULARII A PORNIT

http://www.comunicare.mai.gov.ro/stiri.php?subaction=showfull&id=1294126582&archive=&start_from=&ucat=2&

sâmbătă, 1 ianuarie 2011

28.12.2010
Comunicat
Departamentul Juridic al SCMD, intrunit in sedinta din 28.12.2010, a continuat dezbaterile pe tema strategiei de contestare a deciziilor de recalculare a pensiilor. S-au stabilit masuri organizatorice privind modul concret de actiune si comunicare cu filialele. S-a discutat continutul proiectelor unor documente privind contestatiile la comisiile special constituite in acest scop si actiunile in justitie. S-a conceput un proiect de ghid al demersurilor ce trebuie facute de catre fiecare membru SCMD, incepand cu momentul primirii noilor decizii. Dupa finalizare acesta va fi pus la dispozitia membrilor de sindicat. Se recomanda actualizarea permanenta la zi a bazei de date privind evidenta membrilor de sindicat si centralizarea de elemente concrete privind nelegalitatea asupra continutului adeverintelor de venituri precum si alte aspecte ce pot fi utilizate ca probe in justitie.

SECRETAR GENERAL AL SCMD,
Col. (r) dr. Constantin MONAC