duminică, 11 decembrie 2011

RECURSUL IN INTERESUL LEGII

Militarii care au contestat deciziile prin intermediul carora pensiile militare de stat au fost recalculate in sistemul public de pensii asteapta, cu interes direct, verdictul de maine al ICCJ. Cateva sute dintre colegi au obtinut deja anularea definitiva si irevocabila a acestor decizii. Iata ca justitia functioneaza! Sau macar o parte a ei !

Este oare posibila o decizie impotriva principiilor de drept in judecarea unui recurs in interesul legii ?

Cu alte cuvinte, este posibila capitularea celei mai inalte instante de judecata din componenta celei de-a treia puteri in stat ?

Intrebarile de mai sus s-au nascut in contextul actual in care , rand pe rand, institutii importante ale statului au cedat presiunilor politice chiar cu riscul incalcarii propriilor decizii anterioare. Exemplul deciziilor contradictorii ale CCR este mai mult decat edificator: in logica acesteia, a doua componenta contributiva, pe langa cea de la bugetul de stat, specifica pensiilor speciale, este prezenta si in cazul pensiilor militare de stat, chiar daca valoarea acesteia este ZERO. In acest caz putem spune ca pensia militara de stat are mai multe componente, ori de cate ori vrea sa adauge CCR valoarea zero la cuantumul pensiei !!!

Revenind la subiect, o abdicare a instantelor de judecata, a fiecarui judecator de la principiile de drept, indiferent de presiunile si motivatiile invocate, ar fi lovitura de gratie data democratiei si statului de drept in Romania.

In numele legii nu se pot face faradelegi !!!

Tavalugul anarhiei si al tendintelor dictatoriale nu ar mai putea fi oprit, indiferent de care parte a baricadei ne aflam, momentan.

Daca de noi nu ne mai pasa, asta dorim urmasilor nostri ?

Col. (r.) Nicolae Ionita