vineri, 17 mai 2013

Comunicat

17 mai 2013
Adunarea Generala a Filialei SCMD Campina

La data de 15 mai 2013 s-a desfasurat sedinta Adunarii Generale a membrilor Filialei 1 SCMD Campina. Cu privire la stadiul emiterii LEGII RECUPERATORII si a LEGII PENSIILOR MILITARE DE ASTAT, ca urmare a dezbaterilor care au avut loc, s-au conturat urmatoarele idei, care definesc pozitia filialei noastre:
  1. Nu exista decizie politica pentru emiterea in regim de urgenta a Legii Recuperatorii, astfel incat in luna iunie proiectul acestei legi se va gasi tot pe holurile Parlamentului.
  2. Pensia militara de serviciu, devine pe zi ce trece o tinta tot mai indepartata si abuzul savarsit prin desfiintarea acesteia nu va fi indreptat prin nicio lege a pensiilor militare de stat.
  3. Marea majoritate a membrilor de sindicat si-au pierdut increderea in actualul guvern, iar cei care inca mai spera ca lucrurile sa se indrepte, nu gasesc destule argumente pentru a accepta amanari la nesfarsit.
  4. Credibilitatea actualei conduceri a SCMD  a scazut datorita urmatoarelor motive:
-         politica actualului guvern de amanare repetata a rezolvarii problemei pensiilor militare este si consecinta gestionarii gresite a riscului mentinerii actualului sistem de pensii  introdus de odiosul guvern Boc; in repetatele aparitii ale reprezentantilor la varf ai SCMD s-a insistat pe sustinerea tezei recalcularii( revizuirii) gresite a multor pensii din varii motive, in loc sa se sustina caracterul discriminatoriu, contrar principiilor de drept, al procesului in sine de recalculare a pensiilor pe principiul contributivitatii si necesitate abrogarii unor asemenea legi si revenirea la legea pensiilor militare de serviciu. Tot noi, SCMD, am sustinut initierea misiunilor de audit, care sa certifice legalitatea, corectitudinea si fidelitatea procesului de recalculare, sa evidentieze abuzurile facute si sa stabileasca vinovatii, cand de fapt acest lucru se putea face ulterior emterii actelor normative recuperatorii. Auditul se desfasoara si cei care pălatesc pentru abuzul facut prin aplicarea gresita a legilor sunt tot pensionarii militari, care primesc alte decizii de revizuire cu micsorarea cuantumului pensiilor, iar noi ( SCMD), facem apeluri la structurile emitente ale acestor decizii, care decizii ar trebui sa fie lovite de nulitate la momentul aparitiei Legii Recuperatorii;
-         abandonarea in repetate randuri a initiativei de organizare a unor actiuni de protest in Bucuresti; consideram ca reprezentantii guvernului au perceput aceasta sovaiala a noastra ca slabiciune in sustinerea cauzei si nicidecum ca o intelegere a dificultatilor majore pe care le are guvernul in ansamblu, prin prisma increderii si sustinerii pe care inca le mai acordam acestuia;
-         increderea pe care conducerea SCMD o afiseaza in repetate randuri fata de vicepremierul Gabriel Oprea; Increderea se castiga prin fapte, nu prin promisiuni neonorate; nu este cel putin imprudenta reevaluarea prematura a acestui om si sustinerea lui in aparitiile TV ale reprezentantilor SCMD ?
-         reactia intarziata a membrilor Departamentului Juridic in legatura cu procedura de contestare a noilor decizii de revizuire;
-         neimplicarea Departamentului Sanatate, Sport si Turism in rezolvarea problemei gratuitatii retetelor militarilor in rezerva din M.Ap.N.
  1. Instantele de judecata urmeaza linia politica trasata de actualul guvern- respingerea tuturor contestatiilor la deciziile de revizuire; daca pana la instaurarea actualului guvern, instantele de judecata pe fond a contestatiilor au dat sentinte atat de admitere, cat si de respingere a acestora, dupa intrarea in drepturi a actualului guvern, toate instantele de judecare a recursurilor au respins contestatiile; sa fie acest lucru un semn al “independentei”justitiei sau ce altceva ?
 In concluzie, Filiala 1 SCMD Campina sustine ideea organizarii in regim de urgenta a unor manifestatii de amploare in Bucuresti impotriva incapacitatii actualului guvern de a rezolva problema pensiilor militarilor, incapacitate cauzata numai de indecizia de la varful guvernului si al copresedintilor USL.

Presedintele Filialei 1 SCMD Campina
Col.(r) ec. Lucian Draghia