DOMNULE PRIM MINISTRU
,

Autoritatile publice au obligatia sa raspunda la petitii in termenele si in conditiile stabilite potrivit legii :
- art. 8.
(1) Autoritatile si institutiile publice sesizate au obligatia sa comunice petitionarului, in termen de 30 de zile de la data inregistrarii petitiei, raspunsul, indiferent daca solutia este favorabila sau nefavorabila. / Ordonanta nr. 27/2002 privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor(astfel cum a fost modificata prin Legea nr. 233/2002 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 27/2002 privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor).

Rog dispuneti !


1 august 2010

Col. (r.) Ionita Nicolae






--- On Thu, 7/1/10, Nicolae Ionita wrote:

From: Nicolae Ionita
Subject: recalcularea pensiilor militare
To: drp@gov.ro
Date: Thursday, July 1, 2010, 5:17 AM


DOMNULE PRIM MINISTRU,


Subsemnatul IONITA NICOLAE, domiciliat in Bucuresti , str. Dumbrava Noua nr.34, bl. M 197, ap. 11, sector 5, pensionar militar, va rog sa aveti amabilitatea de a dispune comunicarea unui raspuns cu privire la disponibilitatea Guvernului Romaniei de a respecta obligatia statului de a adopta reglementari ( eventual prin metodologia de recalculare a pensiilor ce va fi adoptata prin hotarare de guvern ) care sa mentina in plata cuantumul pensiei stabilit potrivit reglementarilor anterior in vigoare daca acesta este mai avantajos, asa cum a statuat Curtea Constitutionala a Romaniei. Obligatia de a respecta legile tarii revine tuturor si, mai ales, institutiilor statului.
Dupa cum rezulta din analiza DECIZIEI CURTII CONSTITUTIONALE Nr.874 din 25 iunie 2010 referitoare la obiectia de neconstitutionale a dispozitiilor Legii privind unele masuri necesare in vederea restabilirii echilibrului bugetar efortul financiar necesar platii pensiilor militare nu va scade in urma recalcularii lor in baza principiului unei contributivitati inexistente ci, dimpotriva , va creste cu sumele reprezentand cuantumul mai mare al unora din aceste pensii . Citez: “ Aceasta nu inseamna ca legea nu poate in viitor sa reaseze sistemul de calcul al pensiilor, bazandu-se , insa, tot pe principiul contributivitatii, pentru ca, in caz contrar, s-ar ajunge la negarea evolutiei in reglementarea juridica a acestui domeniu. De aceea , daca, prin reasezarea sistemului de calcul al pensiei in sensul aratat mai sus, rezulta un cuantum mai mic al acesteia, statul este obligat sa adopte reglementari similare art. 180 alin.(7) din Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 140 din 1 aprilie 2000, si anume sa mentina in plata cuantumul pensiei stabilit potrivit reglementarilor anterior in vigoare daca acesta este mai avantajos “.

Multumindu-va anticipat pentru raspuns, va urez succes in scoaterea Romaniei din criza, prin masuri legale.


1 iulie 2010,

Col. (r.) Ionita Nicolae


P R I M - M I N I S T R U L U I G U V E R N U L U I R O M A N I EI