joi, 5 august 2010

raspuns la raspuns

Fw: raspuns la raspuns
Thursday, August 5, 2010 1:16 PM
From:
"Nicolae Ionita"

To:
drp@gov.ro

DOMNULE PRIM MINISTRU,

M-am adresat, prin sesizarea alaturata, Primului Ministru al Romaniei la care am primit un raspuns intarziat si ..…amanat !!!
Sa inteleg ca Directia Relatii Publice, care ar trebui sa se ocupe de gestionarea imaginii publice a institutiei Guvernului Romaniei si nu de raspunsuri la petitii , memorii, reclamatii, sesizari etc. (atribut al Biroului Relatii cu Publicul ) va desconsidera considerandu-va egal oricarui ministru, sef directie ( serviciu, sectie, birou, compartiment, subcompartiment etc. ) din compunerea Guvernului Romaniei ?
Urmeaza ca din 30 in 30 de zile (cu intarzieri nelegale), pe scara ierarhica, sa fiu amanat cu un raspuns la o sesizare adresata PRIMULUI MINISTRU AL ROMANIEI, care tine de resortul institutiilor din compunerea si subordinea acestuia ?
Constat cu adanca ingrijorare ca asa ceva se intampla cand se confunda relatiile publice cu relatiile cu publicul , cand se face ucenicie la locul de munca in cele mai inalte functii de conducere si decizie in statul roman ( nu mai nominalizez ca nu pot sa diferentiez si, in niciun caz, nu fac referire la functii inferioare secretarilor de stat !), cand lucrurile merg din prost in mai prost in gestionarea problemelor tarii , datorate proastei guvernari si incompetentei , exprimate inclusiv prin aberanta recalculare a pensiilor militare !!! Nu se poate inventa o contributivitate, acolo unde legea nu a prevăzut-o.!
Or , dacă decizia CCR recunoaşte ca fiind corect calculată pensia magistraţilor, în afara principiului contributivităţii , cu atât mai mult se va impune această măsură în cazul militarilor.
Urmeaza votul final in Camera Deputatilor asupra Legii privind sistemul unitar de pensii publice.. Avem sansa sa ramanem alaturi de partenerii nostri euro-atlantici, prin pastrarea legislatiei traditionale specifice militarilor, din totdeauna si de oriunde in afara principiului contributivitatii, inadecvat unei structuri ierarhice, cu reguli bine stabilite privind promovarea in cariera, sau sa ne cerem singuri afara prin crearea unui precedent destabilizator si umilitor.
Rog decideti !

5 august 2010
Col (r) Nicolae IONITA



NR. 15D/8964/ 03.08.2010
Domnului IONITA NICOLAE
Referitor la memoriul dumneavoastra, va facem cunoscut faptul ca a fost transmis, spre competenta solutionare, MINISTERULUI MUNCII, FAMILIEI SI PROTECTIEI SOCIALE, solicitand luarea masurile legale ce se impun.
Urmeaza ca, in termenul legal, institutia sesizata sa comunice Secretariatului General al Guvernului si dumneavoastra solutia adoptata.
Cu stima,
DIRECTOR